Главная Smykker blogg
Diamanter - hva er det?
Александр
  • Дата: 01.09.2019 в 20:09
  • Категория: Diamanter
Diamanter - hva er det?
En diamant er en fasettert diamant, en form for karbon, et hardt og sjeldent mineral hentet fra dypet av jordskorpen av lavastrømmer. Dets nærmeste kjemiske slektninger er grafitt og kull. Men på grunn av høyt trykk og temperaturer, fikk diamanten en spesiell skjønnhet, åpenhet og utstråling. Diamanter som er egnet for å skjære i diamanter er sjeldne i naturen, selv om mineralet selv er vanlig; dens store forekomster finnes på alle kontinenter unntatt Antarktis.

I gamle dager dukket det ofte opp gruver langs elvebredden, der steiner lå på overflaten - slike forekomster kalles av geologer som alluviale placere. Men den viktigste industrielle steindriften begynte med utviklingen av kimberlitrør - spesielle bergsoner som dannet seg på stedet for magmatiske bekker som rømte fra dypet. For første gang ble et slikt rør oppdaget i Sør-Afrika i provinsen Kimberley - derav betegnelsen kom fra.

Å designe kimberlite-rør er dyrt og vanskelig. Steinbruddene med rike forekomster går 300-500 meters dyp med en traktdiameter på 1,5 kilometer eller mer. Spesielt imponerende er deres luftfoto. De fleste diamanter som er oppnådd er av teknisk kvalitet. De brukes i en rekke utstyr - i såmaskiner, såmaskiner og sager. Edelstener av steinkvalitet avviker over hele verden under tilsyn av flere store selskaper. Dette er et lukket marked, steinprisene er stabile, så mange diamantbørsforhandlere anser diamanter som den mest pålitelige valutaekvivalenten - deres kompakthet blir spesielt verdsatt.
Всего комментариев: 0
avatar